David en Hester van Paella Pa mi

Hester: ‘Davíd is in Andalusië geboren en getogen, in het dorp Rota met zo’n 29.000 inwoners.
Ik ontmoette David in 2008 toen ik aan het reizen was door de Provincie Cadiz.
Bij toeval stopte ik bij de broodjeszaak waar hij werkte. Het begin van ons samen.
Uiteindelijk heb ik een jaar in Spanje gewoond en leerde de Spaanse taal en cultuur goed kennen.
Inmiddels wonen we sinds 2010 In Zwolle, Nederland, samen met onze dochter.

David heeft de Spaanse keuken uiteraard met de paplepel binnen gekregen. Met vissen en jagen is hij grootgebracht. De vangst werd door zijn moeder met liefde klaargemaakt voor familie en vrienden. Toen hij groter was door hem zelf. Traditioneel Spaanse gerechten. Deze liefde voor koken, zijn interesse voor speciale ingrediënten en het graag werken met verse producten heeft hij geprofessionaliseerd. David heeft daarin een gelijkgestemde.

Hester met een tevens grote passie voor het klaarmaken van verse maaltijden en een voorliefde voor de Spaanse en Mediterraanse keuken. Van huis uit gewend aan het eten van verse producten. Groente van de kweker zo uit de aarde getrokken of uit de grote moestuin bij haar ouderlijk huis. Bewerkt eten kwam niet op tafel.

Kortom, twee mensen met een passie voor koken en bovenal vers! Door hun lange samenzijn hebben hun kookstijlen zich op een smakelijke manier gekoppeld. Zie hier de geboorte van Paella pa mi.